Kom effe... Snuffelen

Hoofdinhoud

Effe noar Geffe is niet alleen rondkijken, maar ook ervaren en meemaken. Zo vind je talloze hobbyisten die met alle liefde en plezier hun hobby en ambacht, oud of nieuw, aan jou tentoonstellen. Verspreid over het gehele parcours vind je maar liefst 80 verschillende ambachten. Maar ook talloze demonstraties en workshops. 

 

Ambachten: oud & nieuw

Op Effe noar Geffe vind je talloze hobbyisten die met alle liefde en plezier hun hobby en ambacht, oud of nieuw, aan jou tentoonstellen. Voor onze oudere bezoeker pure nostalgie en voor onze jonge bezoekers ook nog eens erg leerzaam en vermakelijk. Hoe wordt een klomp gemaakt? En hoe werkt een echte smid? Verspreid over het hele parcours beleef je 80 verschillende ambachten.

 

Authentiek boerderijtje van vroeger

Voor Effe noar Geffe wordt ieder jaar een boerderij nagebouwd die laat zien hoe de mensen vroeger leefden. De boerderij is volledig ingericht met bedstedes, een kachel en een traditionele oven waarin echt brood gebakken wordt. Kom gezellig langs bij het boerderijtje en schuif aan bij een traditionele Brabantse koffietafel. En bij koffie hoort uiteraard een lekkere verse snee krentenbrood.
 

Leerzame landbouwmachines: oh, werkt dat zo?

Het lijkt hartstikke vanzelfsprekend dat we verse groenten op ons bord hebben en dat we lekkere verse melk kunnen drinken. Maar niets is minder waar: voordat wij deze spullen kunnen kopen bij de supermarkt gaat hier veel werk aan vooraf door de boer en zijn machines. Aanschouw deze machines zelf op het parcours en laat je voorlichten over het grote materieel dat onze boeren vroeger gebruikten en tegenwoordig gebruiken.

 

Voor dag en dauw: 200 kramen...

Ps. Wist je dat er maar liefst 200 kramen op Effe noar Geffe staan? Een bijzondere vermelding voor leverancier van Haaren: al 43 jaar zorgt deze organisatie ervoor dat ’s zondags al deze marktkramen op tijd staan...