Kom effe... knuffelen

Dieren
Hoofdinhoud

Bewonder het goede landleven op Effe noar Geffe en laat je verrassen door meer dan duizend dieren op het parcours.

 

Koeien keuren

Ook dit jaar worden er weer koeien en vaarzen gekeurd door de keurmeester. Veehouders uit de omgeving komen hun koeien hier tentoonstellen en leggen je graag alles uit over hun trots. Kom zien wie de titel ‘Mooiste Koe/Vaars‘ van de veekeuring op Effe noar Geffe mee naar huis neemt. 

 

Dansende Friezen

De Fries is een paard dat met zijn majestieuze gedaante ieders hart steelt. Ook zijn trouwe en werkwillige karakter laat ieder -  paardenliefhebber of niet - voor de bijl gaan. Ze geven demonstraties in prachtige kostuums, rijden rond op de markt en voor de allerkleinste is er zelfs de mogelijkheid om zelf even amazone te zijn. Daarnaast leveren ze gedurende de dag indrukwekkende presentaties, van voltige tot een defilé.

 

Hondenshow 

Ook dit jaar is er op Effe noar Geffe weer een heuse hondenshow. Er worden demonstraties met sporthonden gehouden, waarbij ze een parcours belopen. Je kunt zelfs je eigen hond aangelijnd meenemen naar Effe noar Geffe en onder begeleiding hetzelfde sportparcours afleggen.

Kippen, cavia’s, duiven en konijnen van de sportfokkers

Al meer dan twintig jaar vaste prik op Effe noar Geffe. Jonge bezoekers kunnen de kuikentjes aanraken en bekijken, oudere bezoekers kunnen meer leren over de keuringen van de verschillende kippen en konijnen. Van Vlaamse Reuzen tot Kleurdwergjes en van Sierduiven tot Barnevelder kippen: het is allemaal weer te bewonderen. Aan de leertafel leer je meer over de verschillende konijnenrassen en kippensoorten en word je haarfijn uitgelegd hoe je deze dieren kunt houden. Een interessante en belangrijke hobby, dat sportfokken! Je vindt De Sportfokkers in de Thijmstraat bij de Veemarkt.

 

Iedere dierenlocatie op Effe noar Geffe, heeft voldoende schaduwplekken, genoeg water en voldoet aan wet- en regelgeving. Ook is er de hele dag een dierenarts aanwezig. Wil je meer weten over het welzijn van de dieren, kom dan langs de infokiosk op het parcours.