Kom effe... genieten

Nostalgie
Hoofdinhoud

Verspreid op het Effe noar Geffe terrein zijn er meerdere nostagische onderdelen verwerkt. Waardoor je even terug kunt kijken naar vroeger, die 'goede oude tijd, waar paard en wagen door de straat trokken, de stoomwagens modern waren en je met jouw Zundapp de stoere jongen van het dorp was. 

 

Museumstraat de Tolweg

In de Tolweg hebben we ook dit jaar weer een museumopstelling met prachtige nostalgie. Waar dit jaar onder andere een replica van een oude bierwagen te zien is, zoals deze in de vorige eeuw werd gebruikt om de afnemers te bevoorraden. 

 

Effe stoom afblazen...

Nu werkt alles op elektriciteit, vroeger op stoom. Treinen, boten, en ga zo maar verder. Hobbyisten vanuit het hele land vertellen je tijdens Effe noar Geffe alles over hun stoommachines, waaronder een door stoom aangedreven klompenmaakmachine en miniaturen op stoom, waar de kinderen een gratis ritje mogen maken op het stoomtreintje op rails!

 

Brommers Kiek’n

Voor de snelheidsduivels uit de jaren 60 zijn er ook dit jaar voor de motor- en oldtimerliefhebbers oude motoren, brommers en wagens te bewonderen, waaronder de Fiat 124 Spider (1982), een BMW 3 serie (1983) en een Toyota Supra MK3. Je waant je in de Dorpsstraat helemaal terug in de jaren 60.