Kom effe... speulen

Kinderattracties
Hoofdinhoud

Er is zoveel te doen en beleven voor kinderen... we geven je hieronder een korte samenvatting.

En... kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot Effe noar Geffe!

 

Dorpsplein vol kindervertier 

Centraal gelegen op het Effe noar Geffe terrein vind je op het dorpsplein dit jaar de nostalgische kermis. Attracties en activiteiten waarin opa en oma zich vroeger vermaakten. Van een zweefmolen tot een nostalgische draaimolen, het staat er allemaal en de ritjes zijn zelfs gratis! Ook kunnen de kids dit jaar zelf een show weggeven aan hun ouders, broers, zussen, ooms en tantes in de circus ring. Lukt het jou om te jongleren, diaboloën, bordje draaien en koord lopen? Of kijk je liever de kat uit de boom? Woon dan een van de 4 magische goochelshows bij. En voor papa en mama is er natuurlijk ook voldoende gezelligheid, met een hapje, drankje en muzikale ondersteuning. Dat wordt genieten! 

 

Brood bakken? Speur effe lekker mee!

Dat brood wat je ’s ochtends eet voordat je naar school gaat komt niet zomaar op je bord. Daar gaat eerst heel veel werk aan vooraf. Op Effe noar Geffe ervaar je zelf hoe een brood gebakken wordt door deel te nemen aan de speciale speurtocht. Deelname hieraan is gratis. De speurtocht begint bij de Dorsploeg in de tuin van de Heegt.

 

Bakfietsen race

Op het Aloysiusplein wordt er ook dit jaar weer gestreden om de winst tijdens de Geffense bakfietsenrace. De deelnemers vertrekken in een ‘Le Mans’-start richting de bakfietsen en gaan twee keer het parcours rond. Waarbij er halverwege wordt gewisseld van bestuurder. Er zijn twee categorieën om in te racen: kids (vanaf groep 3) en volwassenen. Ook is er rondom het plein voldoende gezelligheid om al jouw fans uit te nodigen. Een heus raceplein met live muziek, een hapje en drankje & zelfs een kinderspeelplaats. Wil jij samen met jouw racemaatje de strijd aan gaan met het winnende duo van vorig jaar? Geef je dan snel op voor de bakfietsenrace via Stichting Rottenrijk.

 

Kinderboerderij

Ook kinderen kunnen hun lol niet op wanneer ze samen met hun ouders de kinderboerderij op Effe noar Geffe ontdekken. Er lopen allerhande soorten dieren rond. Dus kom lekker spelen met konijnen en cavia’s. En bekijk ook de alpaca’s, duiven, geitjes en mini-pony’s. Kom de boerderijdieren van dichtbij bekijken, aaien en knuffelen. Voor ouders een uitgelezen kans om leuke foto’s te maken. Veel knuffelplezier toegewenst!

 

Klimmen en klauteren

Scouting Geffen staat ieder jaar met de gekste creaties op Effe noar Geffe. Hun stand wordt met het jaar groter en uitdagender. Niets is hen te gek! Je vindt ze tussen de Tolweg en de Dorpsstraat. Niet te missen, want ze maken er weer een spektakel van met een gigantisch klimparcours. Leuk voor alle leeftijden!

 

Stoomtreintje

Het is nu heel normaal dat alles machinaal en op elektriciteit gebeurt. Dit was vroeger helemaal niet vanzelfsprekend. Toen gebeurde alles met de hand en later werd alles aangedreven door middel van stoom. Kinderen kunnen een ritje maken op de mini-stoomtrein; een trein aangedreven door water dat door verhitting verandert in stoom.

 

Bezoek standerdmolen de Zeldenrust

Je ziet het zelden: een dorp met twee molens. Geffen en haar inwoners mogen zich gelukkig prijzen met zowel molen Zeldenrust (oudste standerdmolen van Nederland!) en molen De Vlijt. Altijd al benieuwd geweest hoe zo’n grote imposante molen er van binnen uit ziet? Spring dan op de huifkar die tussen het parcours en de Elzendreef pendelt. Luister naar een echte molenaar die vol passie vertelt over het malen van het tarwe. De Zeldenrust is onderdeel van de broodbakproces workshop.