Geschiedenis

Hoofdinhoud

Lang geleden, in 1976, gebeurde er in een klein dorpje, ingeklemd tussen een rijksweg en een spoorlijn, iets bijzonders. Zó bijzonder dat er jaren en jaren later nog over gepraat werd. In dat dorpje werd een houten molen herbouwd. Heel het dorp liep uit om van de bouw van deze molen een feest te maken. Voor dat feest werden maar liefst drie dagen uitgetrokken. Effe noar Geffe was geboren…

Dit dorpsfeest trekt gemiddeld zo’n 20.000 bezoekers en is gegroeid tot één van de grootste dorpsfeesten in Nederland. Compleet met ambachten, meer dan duizend dieren, horeca, plaatselijke verenigingen en winkeliers, een waar feest op de eerste zondag van september waar mensen van heinde en verre naartoe komen. Zowel voor jong als oud is er op Effe noar Geffe van alles te beleven.

Maandenlang wordt er door velen gewerkt aan ons unieke concept. Het is geen braderie, maar een écht Brabants evenement waar beleving en gezelligheid centraal staan. Zonder alle vrijwilligers, inwoners, adverteerders, de Geffense middenstand en bezoekers zou Effe noar Geffe niet het grote, unieke evenement zijn geweest dat het nu is en waar het om bekend staat. Elk jaar streven we naar een nog beter evenement met nog meer nieuwigheden en unieke elementen.

Nieuw jasje

Zo heeft Effe noar Geffe sinds een aantal jaar een nieuw jasje. Dat mag ook wel na zoveel jaar... Maar dat de huisstijl verandert, wil niet zeggen dat de hele markt dat doet. Nostalgie en ambachten worden nog steeds afgewisseld met streeksfeer, het goede landleven en  met de bekende Brabantse gezelligheid. Wat verandert, is de tijdsgeest. De bezoeker van Effe noar Geffe tegenwoordig ervaart de markt heel anders dan de bezoeker van tientallen jaren geleden. En daar gaan wij als organisatie uiteraard in mee.

Wil je Effe noar Geffe zelf een keer ervaren en meemaken? Dat kan traditiegetrouw op de eerste zondag van september.

We zien je graag op zondag 3 september 2023!