Hét Brabants dagje uit, de 41e editie: beleef het zelf!

Zondag 3 september 2017, gratis parkeren & gratis kinderattracties

Kinderen

Er is zoveel te doen en beleven voor kinderen... we geven je hieronder een korte samenvatting. En: kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot Effe noar Geffe!


Kinderspeulploats en (NIEUW:) Maisdoolhof

Speciaal voor Effe noar Geffe wordt dit jaar op de Kinderspeulploats een maïsdoolhof gebouwd. Dus ga op onderzoek uit met je vriendjes of broers en zussen. En er is veel meer te doen: laat je schminken of neem een kijkje bij de kraampjes op het plein. Kom gezellig knutselen of kom lekker ravotten in de hooiberg. En alle kinderen die verkleed zijn als boertje of boerinnetje krijgen ook nog eens een leuk presentje! Voor de ouders is er op de Kinderspeulploats een terras te vinden om even helemaal bij te komen van alle indrukken.


Nostalgische kermis

Op het Dorpsplein staat dit jaar weer de nostalgische kermis, compleet met Calypso (bouwjaar: 1968), Swing Mill (1937), een authentieke zweefmolen (1903) en een draaimolen (1902). Voor zowel jong als oud een waar speelparadijs! De kinderen genieten van een gratis ritje in de unieke attracties en de ouders genieten van een welverdiend biertje of glaasje fris op het terras met gezellige muziek. Het is tenslotte zondag, toch?


(NIEUW:) Workshops: speel, leer en beleef!

De slogan van Effe noar Geffe luidt: ‘dat moet je zelf beleven’. Wij voegen de daad bij het woord en hebben voor onze jongste bezoekers een mooi programma samengesteld van doe-dingen. Deze nemen je even helemaal mee naar vroeger of laten je zien hoe hedendaagse winkeliers en hobbyisten invulling geven aan hun vak:

  • Maak een speciale munt van de tinnegieter
  • Doe de broodbak-speurtocht
  • Vlieg mee op een vliegend tapijt (je wordt voortgetrokken door een groot trekpaard)
  • Knutselen met fleurige bloemen
  • Kinder dansles: linedancen
  • Van wol tot trui: hoe gaat dat?

Lees hieronder of op de pagina van de Ambachten meer over deze workshops. Op de dag zelf krijg je een plattegrond met de locaties van deze workshops.


Kinderboerderij

Effe noar Geffe heeft een heuse kinderboerderij, midden in het dorp. Kom de boerderijdieren van dichtbij bekijken, aaien en knuffelen. De dieren zijn hieraan gewend, dus er kan rustig met ze gespeeld en geknuffeld worden. Voor ouders een uitgelezen kans om leuke foto’s te maken en voor de kinderen een onvergetelijk moment. Veel knuffelplezier toegewenst!


Stoomtreintje

Waar het nu heel normaal is dat alles machinaal en op elektriciteit gebeurt, was dit vroeger helemaal niet vanzelfsprekend. Toen gebeurde alles met de hand en later werd alles aangedreven door middel van stoom. Kinderen kunnen een ritje maken op de mini-stoomtrein; een trein aangedreven door water dat door verhitting verandert in stoom.


Klimmen en klauteren

Scouting Geffen staat ieder jaar met de gekste creaties op Effe noar Geffe. Hun stand wordt met het jaar groter en uitdagender. Vorig jaar stonden de enthousiaste scouts nog met een heuse kratstapelwedstrijd. Het jaar daarvoor hadden ze een grote klim- en klauterbaan. Niets is hen te gek! Dit jaar belooft het weer een heus spektakel te worden. Ga op avontuur uit en kom gezellig klimmen en klauteren!


(NIEUW:) Workshop: knutsel met fleurige bloemen

Sanne Bloem- en Interieurstyling zorgt er ieder jaar voor dat de jonge bezoekers mee kunnen kijken in het vak van de bloemsierkunst. Dit jaar belooft het net als andere jaren een spektakel te worden. Alle kinderen zijn welkom om bij Sanne een bloemenkransje of een indianenhoofdbandje van strotouw te vlechten. De kinderen mogen gratis meedoen.


(NIEUW:) Kinder dansles: linedancen

Een stapje naar links en een draai naar rechts. Al jaren worden er linedanceshows gegeven op Effe noar Geffe. Tijd om de bezoekers kennis te laten maken met linedancen! Om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur is er voor de jongste bezoekers een dansles. Yihaa!


Vlieg mee op een vliegend tapijt van het trekpaard
Op het Dorpsplein is dit jaar vereniging ’t Brabants Span te vinden. Deze vereniging staat voor het behoud van het trekpaard. Kruip op het vliegend tapijt dat achter het paard hangt en ervaar hoe het voelt om voortgetrokken te worden door het paard!


(NIEUW:) Luuks Poppentheater

Luuks poppentheater staat garant voor adembenemende, spannende en misschien zelfs ontroerende poppenkastvoorstellingen. Geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Luuk en zijn poppentheater zijn te vinden op de Veemarkt.


Bezoek molens Zeldenrust en de Vlijt

De standerdmolen Zeldenrust is onderdeel van de broodbak-speurtocht. Ook zonder speurtocht is een molenbezichtiging reuze interessant! Vanaf het parcours van Effe noar Geffe brengt een huifkar je er gratis naartoe, en uiteraard ook weer terug. Standerdmolen de Vlijt is te vinden op het parkeerterrein aan de Groenstraat.