Hét Brabants dagje uit, de 41e editie: beleef het zelf!

Zondag 3 september 2017, gratis parkeren & gratis kinderattracties

Boerenmarkt

Slenter langs talloze kraampjes... en tik voor een mooie prijs die langgezochte bloemvaas of sportschoenen op de kop. Want ook dit jaar maken de Geffense winkeliers weer de mooiste kramen met daarin de beste koopjes van hebbedingen die je nog nooit hebt gezien.


Profiteer van de mooie aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen? Ook daarvoor ben je op Effe noar Geffe op het juiste adres. Speciaal voor Effe noar Geffe komt iedere winkelier ieder jaar met mooie, niet te missen aanbiedingen.


Geniet van de mooi aangeklede en gastvrije kramen

De Geffense middenstand zet zijn beste beentje voor. Want ook dit jaar dingen alle ondernemers mee naar de enige echte wisselklomp: dé trofee met bijbehorende eer die iedere Geffense winkelier wil winnen. Waarin dit resulteert? In prachtig aangeklede kramen, verspreid over het hele parcours. Ieder jaar worden de stands grootser, mooier en sfeervoller en nemen ze je weer helemaal mee naar vroeger.


(NIEUW:) Straattheater: plezier en spektakel!

Het straattheater op Effe noar Geffe: dat brengt geheid plezier en spektakel. Gedurende de dag trekken verschillende theatergroepen over het parcours. Wat je zoal kunt verwachten? Hieronder een opsomming:

  • Frans d’n Toer: al fietsend op zijn eenwieler door het publiek jongleert Frans d’n Toer erop los. Met bidons, ballen en diabolo’s: je kunt het zo gek niet bedenken of Frans houdt het in de lucht.
  • CoCo XL: een reusachtige haan met een gigantische kop en een bek die open en dicht kan: dat is CoCo XL. Daarbij optellend de accordeonist die op de rug van de haan zit en het feestje is compleet.
  • Fonske: al een aantal jaar te vinden op Effe noar Geffe en ook dit jaar weer van de partij: Fonske! Deze act staat garant voor een hoop leut en jolijt.
  • Luc Vaessen – Marskramer: al zingend en pratend trekt marskramer Luc Vaessen over het parcours. Met humor, zang en theater brengt hij het publiek van Effe noar Geffe in de juiste stemming.
  • Dès Spulleke: een vrolijke Brabantse muziekgroep, bestaande uit vier personen. Ze zingen Nederlandse liedjes met een Brabantse twist. Dat is Dès Spulleke. De nadruk van de groep ligt op het mooie Brabant. Denk aan liedjes met de titels ‘Hil veul spullekes’ of ‘Vruuger, auw speulgoed’. Een mooie kans om je Brabants bij te spijkeren!

Onmisbaar: Veiling der Emoties

De Veiling der Emoties is een echte publiekstrekker. Kunst- en curiosaliefhebbers halen hier hun hart op! Van zeldzame snuisterijen tot de meest kleurrijke kunst. Bij de Veiling der Emoties is het allemaal voor een eerlijk bod te krijgen. Het is bijna onmogelijk om niet te bieden op de topstukken die hier aangeboden worden.

Het mooiste van dit alles: de opbrengsten van de veiling gaan naar Het Elzeneindhuis: een gezamenlijk initiatief waarbij een aangepast huis wordt gerealiseerd voor jongvolwassenen die niet op zichzelf kunnen wonen. Nieuwsgierig? Kom dan naar taverne ‘De Hooghe Noot’. Samen met fanfareorkest WIK en de Pompzwengels belooft het een prachtige middag te worden.


Het Stropoppendorp: groot, groter, grootst!

Wat in 2006 begon als een bescheiden familie stropoppen is 11 jaar later uitgegroeid tot een niet weg te denken fenomeen horend bij Effe noar Geffe: het enige echte ‘Effe noar Geffe-stropoppendorp’! Man, macht, creativiteit en een hoop materiaal komen er aan te pas om ieder jaar  het stropoppendorp te realiseren. In totaal wordt er dit jaar meer dan 4.500 kilo stro verwerkt tot weer een mooi familietafereel. Nieuwsgierig geworden? Vergeet dan in de week voorafgaand aan Effe noar Geffe niet langs de A59 ter hoogte van Geffen te rijden!