Hét Brabants dagje uit, de 41e editie: beleef het zelf!

Zondag 3 september 2017, gratis parkeren & gratis kinderattracties

Pers

Persbericht 2016: Effe noar Geffe pakt groots uit tijdens de 40e editie

Download het persbericht Effe noar Geffe 2016 (PDF)

Ben je benieuwd naar het boerenleven van vroeger in een eigentijds jasje? Zondag 4 september laat Geffen voor de 40e keer dit unieke nostalgische evenement zien: een compleet gezellig dagje uit voor jong en oud.

Zoals je gewend bent, bekijk je meer dan duizend dieren, aanschouw je 80 ambachten van ‘toen’ en geniet je van diverse muziekpodia. Kinderen beleven onder meer de nostalgische kermis en het stoomtreintje. Wederom zijn alle mooi aangeklede kraampjes en de hilarische Veiling der Emotie niet te missen. Ook vind je volop nieuwe belevenissen tijdens deze feestelijke editie.

Workshops

Als jonge bezoeker neem je deel aan leuke workshops: giet een speciale munt van tin, volg een speurtocht over het broodbakproces, knutsel met fleurige bloemen of volg een les linedancen.  Kom kijken en doe mee!

Dieren demonstraties

Op het Dorpsplein maakt het Brabants span, na jaren, weer haar opwachting. Dit trouwe trekpaard laat je onder meer genieten van een rondje op het vliegend tapijt. Kijk je liever naar het ganzendrijven of de vele keuringen van konijnen en pluimvee? Alles is mogelijk op Effe noar Geffe.

Maïsdoolhof en meer…

Op de Kinderspeulploats wordt een super maïsdoolhof gebouwd. Ga met z’n allen op zoek naar de uitgang. Daarna aai en knuffel je op de kinderboerderij vele dieren. Of ga samen uit je dak op de unieke nostalgische kermis. Kiezen maar!

Muziek en straattheater

Op negen muziekpodia vinden meer dan 25 optredens plaats. Er is voor elk wat wils: van zeemanskoor tot coverband. In de straten van Geffen word je spontaan verrast door allerlei straattheater. Kom samen bij op de gezellige terrassen onder het genot van Brabantse lekkernijen.

Geen stroom, maar stoom

Vergeet niet een kijkje te nemen in de nog grotere stoomstraat. Denk aan een door stoom aangedreven machine die klompen maakt, of een stoomzaag. Bekijk miniaturen op stoom, zoals een stoomvrachtauto. Ook de gigantische steam wagon en de wals zijn weer van de partij!

Bijzondere gasten

Een bijzondere editie vraagt om bijzondere gasten. De Commissaris van de Koning van provincie Noord-Brabant W. van de Donk en bisschop G. de Korte van Den Bosch zijn aanwezig bij de opening en nemen een kijkje bij de vele activiteiten.

Beleef Effe noar Geffe samen op zondag 4 september!


Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot het evenement. De entree voor volwassenen is slechts € 6,00. Bovendien zijn de (kermis) attracties op de markt gratis. Én het parkeren is gratis!

Meer info vind je op www.effenoargeffe.nl


Bekijk hier de foto's horende bij dit persbericht